Ingredienser:
- 3-5 vitlöksklyftor
- 300-350g körsbärstomater (Tomaten tiny tim passar utmärkt. Den kan du hitta här.)
- 200g spaghetti eller tagliatelle
- 0,5-1 kruka basilika (Basilikan ordinary passar perfekt. Den kan du hitta här.)
- salt
- Olja
Extra:
- Pecorino eller parmesan
- Chili flakes
Börja med att hacka dina vitlöksklyftor i tunna bitar och lägg dem i en stekpanna med olja så att dem bryns(Blir lite gyllene bruna). Beroende på vad du har för pasta skiljer sig kokningstiderna men tagliatelle kan börjas koka direkt när man har börjat bryna vitlöken. Skölj sedan av och dela dina tomater på mitten, när det är cirka 2 minuter kvar på pastans kokningstid lägger man ner tomaterna tillsammans med löken i stekpannan, rör runt så inte tomaterna fastnar. Lyft pastan från kastrullen med en tång till stekpannan och blanda. Lägg sedan ner basilikan i stekpannan och rör runt. Till sist ska du ta ungefär 2dl vatten från kastrullen (pastavatten). Rör runt och lägg upp på tallrik för servering.