Morötter

Kategori: Lätt att så.

Morötter

Kategori: Lätt att så.

Instruktioner:

Morot, en utsökt rotfrukt som även är extremt lätt odlad på grund av dess låga underhållning. Morot kan du sätta som enskilda frö men dem finns även på såband för lättare odling. Du behöver nästan bara röra rotfrukten 2 gånger, när du planterar den och när du tar upp den. Låt moroten göra resten.

Vi har totalt 16 sorters morötter men vilka är lättast att odla?

Morot, Sommar- ‘Nantaise 2’ Såband

Moroten Nantaise 2 är en väldigt god och populär sort. Den kan odlas från dem sydligaste delarna av Sverige till dem nordligaste delarna. Sorten är en tidig sommarmorot och kan skördas som tidigast i Juli.

Med såband blir det lätt att så morötter. Moroten trivs bäst i stenfri, mullrik och väldränerad jord. Vattna vid torka.

Morot, Vinter- ‘Flakkée 2’

Moroten Flakkée 2 är en ganska sen sort och kan skördas tidigast i början av Augusti. Flakkée 2 är en såkallad höst- och vintermorot som ger riklig skörd av korta, tjocka morötter.

Den bästa egenskapen med Flakkée 2 är att den är speciellt lämplig för vinterlagring. Du kan alltså skörda den och sedan spara den till ett senare tillfälle. Smidigt va?

Morot, Sommar- ‘Harlequin Mix F1’

Moroten Harlequin Mix är en blandning av olika färger på morotar. En riktigt cool men sagolik mix i färger som violett, gult , orange och vitt.

Harlequin Mix kan skördas redan i juli och ger slanka, släta rötter. Skörda efter hand och ät dem direkt från de egna odlingarna. Kan även förvällas och därefter frysas. Trivs i stenfri, mullrik och väldränerad jord.

Fler inlägg

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *